HTML

Celebvágóhíd

Üdv! Megint csak SKAmut, vagyok már ismerhedtek a skamut.blog.hu-ról, ezen blog annak a spin-off-ja, melynek tartalma ezúttal a minden relatív, szubjektív látókörben, helyett célzottan a celebeket veszi górcső, jobban mondva Giotin alá. A külső egyenlőre még próba verzió!

Friss topikok

  • Mr. Finger: Én is láttam, meglepően jó volt ahhoz képest, hogy minden igaz abból, amiket leírtál :D (2012.01.21. 16:20) Magyar filmek, de minek? - álom.net
  • Pedtra: Szerintem a Vacsoracsata igen is jó dolog! A szegényebb családoknál igaz h. nem mindig van kenyér,... (2009.11.25. 20:01) Találd ki, ki jön vacsorára!
  • skamut2.0: Na, oké mióta meg van a maxi lemez is rajta a 11 féle változattal, kezdem megszokni a tuningolt vá... (2009.10.01. 16:07) Boldog szülinapot Madge!
  • skamut2.0: (*) Ma Jog órán beszélgettünk az örökösödési jogról. Egyik csoporttárs hölgyet idézném: "és akinek... (2009.09.21. 22:20) BK figyelő - Operettből a gödörbe

Celeb Milliomos

skamut2.0 2009.10.16. 01:25

Volt az eRTéeL-nek egy kvízműsora, amelyet sokan szerettünk. (át)Vágó István vezette és az volt a neve, hogy „Legyen ön is milliomos!” Pár évvel ezelőtt viszont a népszerűműsor megszűnt és a „széf” nevezetű borzalom megy helyette. Köszönet érte néhány rossz ízlésű panelpatkánynak, akik közreműködésével készülnek az állítólagos nézettségi statisztikák. Végül is sokkal érdekesebb és izgalmasabb egy olyan játék, amelyben az intellektus szinte teljesen háttérbe szorult, hisz ebben a játékban a nagy lóvét úgy is elviheted, ha a végén jól tippelsz. Teljesen másodlagos, hogy jól tudtál-e válaszolni a kérdésekre, amelyek ezúttal már nem 4 válaszlehetőség, hanem csupán 2 tartózik, mondhatnám úgy is „vagy-vagy” esélyes. És a játékhoz kellőképpen ledegradált játékosokhoz illő szintén „kimagasló” intelligenciájú Balázst választottak, aki már sokunk számára alapból irritáló, de ennyit a széfről, ez is bőven több volt, mint elég.

Azóta olykor-olykor előfordult még néhány speciális milliomos adás „sztárvendégekkel”, de semmi komolyabb, állandóbb visszatérés. Éppen ezért én úgy tudom elképzelni, hogy nem kapták szét a milliomos stúdiót, hanem szépen stílusosan lefedték a díszleteket fehér pokrócokkal, és időről-időre, előszedik és leporolják a műsort, ha kell a csatornának némi extra nézettségi bevétel persze jótékonyági köntösbe öltöztetve. Voltaképpen, mintha most is teljesen erről lenne szó, csak ezen túl havi rendszerességgel szenvedhetjük el a műsor reloaded változatát Fábry-val és celebjeinkkel.

Na, tessék még egy celeb foglalkoztató műsor – állítólag a mi szórakoztatásunkra – tipikusan az állástalan, lecsúszott, méltán vagy méltatlanul hanyagolt vagy épp csak unatkozó „kedvenceink” számára, akik egyenesen nem tudják meg állni, hogy ne legyenek ott mindenütt, mint Tündike például. Lecsúszott és állástalan, és nem i lőttem ezzel messzire Balázs Péter esetében, akit én speciel akkor láttam utoljára képernyőn, mikor még ő csinálta a recept klubot kis-nagy fiával, Bencével. Az eddig méltatlanul hanyagolt, Marót Viktóriát, - aki először Nacsa Olivérék műsorában tűnt fel, mint a Nova kultúr zenekar énekesnője - a mai napig nem láttam még sehol sem úgy megnyilvánulni, mint bulvár szereplő. Nincs, mit tenni úgy tűnik őt is elérte a végzete – a vágóhíd – és kitudja, lehet a jövő héten már hozzá is csengetni fognak vacsoravendégek.

Azért hihetetlen, hogy az e havi 3 párosból Kiszelék nyerték a legtöbbet. Az viszont értehetetlen, hogy párban játszanak és így is jó, ha eljutnak a 800.000-es kérdésig. Tükrözz egy fajta értelmi színvonalat. Érdekes évekkel ezelőtt Vágónál azok a sztárjátékosok, akik még is csak az intellektuálisabb közegből kerültek ki, egyedül képesek voltak eljutni a milliomos nagyságrendű nyereményekig.

Arról nem is beszélve, hogy akkor még rendes játék volt véletlenszerű kérdésekkel és témákkal, nem voltak személyeskedő, és személyre szóló kérdések! „Kedves Metál Lady mi is volt a Pokolgép első albumának a címe?” Kb. mintha Marót Vikinek címeztek volna egy olyan kérdést, hogy eredetileg kinek a slágere a „Csöngess be hozzám jó barát”? és beszarok Metal Icát erősen gondolkodtatóba ejtette ez a nehéz első kérdés, amit nyílván csak bemelegítőnek szántak. És tényleg ne haragudjanak már, de az is milyen volt már, hogy Kiszel Tünde nagyjából abból a 2 témából kapott kérdéseket, amihez talán ért is, vagyis Opera és a női fehérnemű. Mi volt ez, ha nem kutyaközönséges parasztvakítás? Igaz, így se jutottak túlzottan sokra. Nem is tudom milyen fejet vágott volna Tünde egy nem túl bonyolult kémiai vagy fizikai kérdésre? Nick Árpit meg inkább ne is említsem, ő amúgy is szinte csak díszkellékként funkcionált, ugyanis feltűnően sok beleszólása nem volt a játékmenetbe, de most őszintén lett volna? Mondjuk Nick Árpi celebbé avanzsálását, amíg élek nem fogom megérteni. Ő egy erőember, aki a fogával elhúz egy Jumbo Jet-et. Ez szájtátós hűha és Guinness rekord, amiért legyünk is büszkék rá, de szereplései ezekben a népbutító műsorokban, mint elefántot látni a porcelán boltban.

Visszatérve a piszkos anyagiakra, ledöbbentem mikor tájékoztattak, hogy a nyereményeknek, csak a fele megy különféle jótékony célokra. Akkor ezek szerint ennyire nyíltan, a nyeremény másik fele osztva kettővel a gázsi. Gondoltam, hogy nyílván kapnak a színfalak mögött valamekkora gázsit a szereplésükért, de hogy ennyire nyíltan szerezzünk tudomást róla, hogy Kiszel és Nick pl. 200-200 ezer kosztpénzzel megy haza azért kicsit erős. Azért ez kicsit még is csak arcpirító. Nyugodtan felajánlhatták volna a teljes nyereményt ezeknek az alapítványoknak, és ezen felül a mind a hatan megkaphatták volna műsoron kívül a kis tiszteletdíjukat akár még többet is, mint 200ezer, nem érdekelt volna különösebben. Tudom ott ahol nincs vagy kevés a pénz ott nagyon örültek annak a 250ezernek is, de szerencsétlen beteg gyerekek ezt az összeget nyugodtan a hajukra is kenhetik. Utána keresgéltem és egy darab koraszülött inkubátor ára majdnem 1,9 millió Ft, és celebjeink összesen nyertek 1,8 milliót a műsorban, amiből 250, 250, 400ezres bontásban mennek a felajánlások 3 különböző helyre. Szomorú, de ezzel nem mennek valami sokra, de ahogy korábban is említettem a kevésnek is örülnek ott ahol nincs. Mindegy, én ezt pusztán csak azért hoztam fel, hogy érzékeltessem, hogy nagyon úgy tűnik, hogy ebben a gazdasági világválságban már jótékonykodással is csínján bánnak a tv csatornák és ezek szerint celebjeink jólétének legalább akkora összegű fontosságot tulajdonítanak, mint a beteg gyermekeknek.

Először elmerengtem, hogy ha az rtl-nek ennyire alhatnékja van, miért nem adja csak úgy oda ezt a majdnem két milliót az alapítványoknak, csak úgy jó fejségi alapon? Mindenki jól járna (a celebeket kivéve) a beteg gyerek meg kapnák a pénzt, - amit a kórházak megpróbálnának minél hasznosabb dolgokra költeni, nem pedig plazmatévékre – a mi idegeinket, pedig nem borzolnák egy újabb celeb foglalkoztató műsorral, és mindenki boldog lenne. Igen, talán egy tökéletes világban, mert így a csatorna nem keresné meg az jótékonyságra szánt összeg, plusz egyéb költségeinek a többszörösét, rajtunk tv-nézőkön, a reklámok és a telefonálj, hogy nyerj jeligéjű szarsággal. Ennyire egyszerű az egész.

Összegezve a mai kivégzést, ez szereplők számának tekintetében ez már valóságos mészárlás volt, így nem is csoda, hogy nem fért bele a szabvány 1 oldalas keretbe. Egyedül Halász Jutka volt az, akit emiatt nem bántottam, ő az ifjúság védőangyala és mindenki éneklő nagymamájaként valahogy érinthetetlen pária. Ő leginkább azért kerülhetett a műsorba mivel kellett egy korban és tematikában passzoló játékos társ Balázs Péter mellé, hisz még is csak furcsán mutatott volna, mellette mondjuk a Dundika vagy a Zimány Linda. Némi nyugdíj kiegészítést meg ne sajnáljuk tőle sem, így ezúttal Halász Jutkát még amnesztiában részesítem!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celebvagohid.blog.hu/api/trackback/id/tr491457172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása