HTML

Celebvágóhíd

Üdv! Megint csak SKAmut, vagyok már ismerhedtek a skamut.blog.hu-ról, ezen blog annak a spin-off-ja, melynek tartalma ezúttal a minden relatív, szubjektív látókörben, helyett célzottan a celebeket veszi górcső, jobban mondva Giotin alá. A külső egyenlőre még próba verzió!

Friss topikok

  • Mr. Finger: Én is láttam, meglepően jó volt ahhoz képest, hogy minden igaz abból, amiket leírtál :D (2012.01.21. 16:20) Magyar filmek, de minek? - álom.net
  • Pedtra: Szerintem a Vacsoracsata igen is jó dolog! A szegényebb családoknál igaz h. nem mindig van kenyér,... (2009.11.25. 20:01) Találd ki, ki jön vacsorára!
  • skamut2.0: Na, oké mióta meg van a maxi lemez is rajta a 11 féle változattal, kezdem megszokni a tuningolt vá... (2009.10.01. 16:07) Boldog szülinapot Madge!
  • skamut2.0: (*) Ma Jog órán beszélgettünk az örökösödési jogról. Egyik csoporttárs hölgyet idézném: "és akinek... (2009.09.21. 22:20) BK figyelő - Operettből a gödörbe

BK figyelő - Pedofil terror a Mátyás Király téren (valamint egyéb WTF-ok)

skamut2.0 2009.09.29. 23:15

Újabb teljesen valós élethelyzetnek lehettünk szemtanúi az elmúlt hetekben, avagy inkább ez is csak a Mátyás Király téren történhet meg!

Dióhéjban: a kis Kamilla hajszál híján egy pedofil áldozatául esett, akivel hetek óta csetelt egy internetes csevegő portálon. A férfi egy vele egykorú kislánynak adta ki magát.

(Hű ez a megfogalmazás, tisztára olyan lett mintha Szellő István szájából hangzott volna el a két epizód közötti rövid hírösszefoglalóban.)

Először is a gyengébbek kedvéért nem árt, ha tisztázzuk, hogy kicsoda Kamilla! Kamilla, Imre élettársnőjének, Nikinek a lánya. Mellékesen nem rég derült, ki hogy a lánya, mivel Nikolett 15 évesen szülte őt, ezért azt hitették el a világgal, hogy a kis Kamilla a húga, Kamilla ezért neheztel nővérének hitt újdonsült anyjára. Amennyiben felmerült valakiben ama kérdés, hogy és kicsoda Imre? Balassa Imre, Novák Laci nevelt fia, egyébiránt első feleségének Évának – aki már ezer éve nem játszik a sorozatban - az unokaöccse, akit annak idején még a Vajdaságból importáltak.

Érdekes, hogy időben ez még jóval az előtt történt, hogy a hollywoodi sztárok megkezdték a távolról örökbefogadási misszióikat.

Tudom, annyival is elintézhettem volna ezt a Novák-Balassa rokonsági láncolatot, hogy „nézz utána a sorozat honlapján”, de egy kisebb poén miatt elengedhetetlen volt eme levezetés. A sorozatba ugyanis pár nappal ezelőtt új szereplő érkezett „Fekete Szabolcs” személyében, aki Novák Laci jelenlegi feleségének Dr. Ferenci Orsolyának az unokaöccse, és „ideiglenesen” náluk fog lakni. Vicces ugyanaz a több évvel ezelőtti ciklus ezennel megismétlődik. Teljesen életszerű! Mivel a saját gyerekeik, már exportra kerültek, - vagyis az őket alakító szereplők kiíródtak a sorozatból, - ezért mondhatni most már bevett szokás a BK-ban, hogy ilyenkor előkerül valaki az eddig nem látott távoli rokonságból és vele pótolják a fiatal generáció átmeneti hiányosságait.  Emlékezzünk, így szakadt a sorozatba Szentmihályi Zsófia is, aki Berényi Klaudia unokahúga.

Teljesen életszerű, ma Magyarországon, hogy miután elkerülnek a gyerekeink a szülői háztól (rendszerint minél távolabbi országokba), akkor rendre befogadjuk azokat a rokon gyerekeket, akik jelenleg nem találják a helyüket az életben. Szüleik helyet neveljük és ruházzuk őket évekig és ez idő alatt ők soha nem látogatnak haza a tényleges szüleikhez!

Lényeg, hogy a Novák család újfent gyerek nélkül maradt, mivel a lányukat, Noémi 2.0-t alakító csaj a vártnál hamarabb bemondta az unalmast. Nyílván csúnya mutatvány lett volna már egy harmadik színésszel is eljátszatni ugyanazt a karaktert (Noémi 3.0), így maradt az import unokaöcs féle variáció. Ennyit a BK extrém családmodelljeiről, térjünk vissza a kis Kamillát ért pedofil támadáshoz!

 

Elmesélni, nem szándékozom az esetet, engem sokkal inkább a dolog filozófiai háttere érdekel, valamint az erőltetett média visszhang! Egyik celeb magazinunknak ugyanis szokása bemutatni az új BK szereplőket, de ha jól emlékszem még az epizodistákat is fel szokták vonultatni a pillanatnyi hírnév fényében. Annak idején valahogy így szerepelhetett benne, hogy „Oszvald Marika a Barátok Közt Julikája”, kíváncsi vagyok, hogy eme formulát követve, számíthatunk-e ilyen cikkre majd a héten, hogy „X Y a Barátok Közt pedofilja”. Azért mekkora dolog lehet már így elhíresülni.

Képzeljünk el néhány nagyszerű életszituációt pl. mikor ez az úriember neki áll csajozni egy bárban és azt mondja neki a nő:

„Olyan ismerős vagy valahonnan, nem láthattalak már valahol?”

És hangzik a válasz valahogy a következőképpen:

„Én voltam a pedofil a Barátok Köztben. Na megiszunk valamit?”

Vagy az is egy szép szituáció lehet, amikor majd felismerik az utcán azok a tipikus nyugdíjas nénik, akik elhiszik, hogy amit a varázsdobozban látnak az a valóság, és mint pedofilt szerencsésebb esetben leköpik az utcán, legrosszabb esetben, pedig meglincselik!   

Aztán nem tudom, hogy mennyire fog eme erőltetett népnevelő jellegű akció beleivódni a Kamilla korú kislányok fejébe, akik nyilván szigorú szülői felügyelet mellett szemlélve a sorozatot most majd megkapják, hogy:

„Látod kislányom ne csetelj az interneten, mert elvisz a pedofil bácsi!”

„Apa mi az, hogy pedofil?”

„Ülj egyenesen!” – avagy majd visszatérünk rá, ha nagyobb leszel, a lényeg hogy ne csetelj!

Nagyjából zárnám is, akkor a BK eme rendkívül izgalmas heti mozzanatait, de végezetül, még néhány gondolat az új karakterről. Tessék vigyázni vele, mert Indie Rock-ot hallgat, vagyis BK viszonylatban ő már „egyéniségnek” számít. Egyébiránt, mint említettem Novákéknál gyerek hiány lépett fel, így nem különben kellett egy új szerelmi szálat is elindítani Illés Vanda fronton. Tényleg ez is annyira életszerű, hogy ezek a BK-s kamaszok belterjes módon folyton csak a házból találnak párt maguknak és soha egy külsős fiatal mondjuk iskolából, szórakozóhelyről, vagy bárhonnan máshonnan. Ja és ha be is csúszik egy külsős az heteken belül rendre beköltözik a Mátyás Király térre, és érdekes módon olyankor mindig akad pont egy kiadó lakás az illetőnek és vagy a pereputynak. Lehet, hogy a Mátyás Király téri ház is tovább építi magát, mint Stephen King Rose Red-je?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celebvagohid.blog.hu/api/trackback/id/tr11417266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása